Radiological Disaster Info

Wednesday, January 24, 2007

Εάν οι άνθρωποι έχουν εγκαύματα ακτινοβολίας τι πρέπει να κάνουν;

Ένα έγκαυμα ακτινοβολίας δεν φανερώνεται αμέσως μετά την έκθεση. Συχνά το έγκαυμα συγχέεται με ένα τσίμπημα εντόμου. Τα εγκαύματα ως αποτέλεσμα ενός πυρηνικού γεγονότος πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως οι οποιεσδήποτε άλλης μορφής εγκαυματικές βλάβες. Σταματήστε το κάψιμο με την ψύξη του εγκαύματος με μεγάλα ποσά ύδατος και καλύψτε το έγκαυμα με ξηρό, καθαρό ύφασμα ή ρούχο. Συγκεκριμένα θα πρέπει:
Οι σοβαρά τραυματισμένοι να απομακρύνονται από την πηγή ακτινοβολίας, να σταθεροποιούνται και να είναι οι πρώτοι που θα σταλούν στα νοσοκομεία
Μετά την αντιμετώπιση των σοβαρά τραυματισμένων θα πρέπει να εμποδιστεί η διασπορά του ραδιενεργού υλικού και η περιττή έκθεση.
Θα πρέπει οι ασθενείς με σχετικά εύκολα μεταχειριζόμενα εγκαύματα να ελέγχονται για ραδιενεργό ρύπανση. Να χρησιμοποιηθούν τότε διαδικασίες απορρύπανσης για τους τραυματίες εκείνους των οποίων η ζωή δεν απειλείται, πριν τους στείλουμε στο νοσοκομείο.
Η καταγραφή των πληροφοριών είναι σπουδαία παράμετρος στην αντιμετώπιση των τραυματισμένων ασθενών. Να χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες φόρμες οι οποίες θα δίνονται αργότερα στο προσωπικό του τμήματος Επειγόντων του νοσοκομείου.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home