Radiological Disaster Info

Wednesday, January 24, 2007

Η αστυνομία λέει ότι δεν μπορώ να πάω κοντά στην περιοχή έκρηξης και να ελέγξω την οικογένεια και τα κατοικίδια ζώα μου. Γιατί;

Για τους ακόλουθους λόγους.
Μπορεί να υπάρξει μια καθυστερημένη έκρηξη από μια "δεύτερη συσκευή." Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές απόσπασης της προσοχής, όπως οι μικρές εκρήξεις για να προσελκύσουν την προσοχή και τα πλήθη. Μόλις συγκεντρωθεί ένα πλήθος παριστάμενων και αποκριτών έκτακτης ανάγκης, μια μεγαλύτερη, ισχυρότερη έκρηξη μπορεί να πυροδοτηθεί. Χρειάζεται σαφώς η παραμονή μας στον χώρο όπου η εκπυρσοκρότηση εμφανίστηκε.
Οι βόμβες ή τα εκρηκτικά υλικά που δεν έχουν πυροδοτηθεί εντελώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Τεμαχισμένα κομμάτια του ευαίσθητου υλικού μπορούν να διασκορπιστούν σε όλη την γύρω περιοχή μετά από μια μη ολοκληρωμένη έκρηξη. Οποιαδήποτε κίνηση, χτύπημα ή θέρμανση των υλικών μπορούν να αναγκάσουν το υλικό να εκραγεί. Μην αγγίξτε τίποτα.
Εάν άλλοι παράγοντες όπως οι βιολογικοί, ραδιολογικοί ή χημικοί ήταν μέρος της βόμβας ο χώρος μπορεί να έχει μολυνθεί. Κανείς δεν πρέπει να μπει μέχρι να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος.
Θα υπάρξει σύντομα πολυάριθμο προσωπικό επιτόπου και η περιοχή θα αντιμετωπιστεί ως χώρος εγκλήματος. Ένας τόπος εγκλήματος που είναι πλήρης στοιχείων, μερικά όμως από τα οποία είναι πολύ μικρά. Επιπρόσθετη προσοχή πρέπει να ληφθεί για να εξασφαλιστεί ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα μετακινηθούν ή καταστραφούν.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home