Radiological Disaster Info

Wednesday, January 24, 2007

Τι θα συμβεί σε εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας εάν οι τρομοκράτες οδηγήσουν ένα αεροπλάνο πάνω σε αυτές (πχ Κοζλοντούι-Βουλγαρία );

Μια τρομοκρατική επίθεση σε εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας θα προκαλέσει εθνική απάντηση έκτακτης ανάγκης. Τα προστατευτικά μέτρα είναι σε θέση να αποτρέψουν την απελευθέρωση του ραδιενεργού υλικού. Περιοχές σε μεγάλη απόσταση μπορεί να επηρεαστούν, όπως παρατηρήθηκε στο ατύχημα του Τσερνομπίλι.
Οι εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας τοποθετούν τρία εμπόδια μεταξύ των ραδιενεργών υλικών και του περιβάλλοντος- υψηλής πυκνότητας,με ενισχυμένο σκυρόδεμα εγκαταστάσεις (θόλος), κατασκευές από χάλυβα των αντιδραστήρων και των κελιών υποδοχέων καυσίμων. Η πιθανότητα ενός οποιουδήποτε εμποδίου να αποτύχει είναι απίθανη και η πιθανότητα και των τριών εμποδίων να αποτύχουν ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά μικρή ακόμη και μετά από ένα άμεσο χτύπημα, από ένα αεροπλάνο ή ένα βλήμα. Ένας αντιδραστήρας δεν μπορεί να εκραγεί όπως μια πυρηνική βόμβα. Τα πυρηνικά όπλα και οι πυρηνικοί αντιδραστήρες σχεδιάζονται διαφορετικά και περιέχουν διαφορετικούς τύπους ραδιενεργών υλικών.
Απαιτείται να ευρίσκονται σε ετοιμότητα σχέδια έκτακτης ανάγκης, που θα εξετάζουν τους ραδιολογικούς κινδύνους. Το πρόβλημα κυρίως αντιμετωπίζει η Βόρειος Ελλάδα. Αυτό από την λειτουργία, προβληματική όπως καταγγέλλεται, του Πυρηνικού Εργοστασίου στο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας. Οι τοπικές οργανώσεις απάντησης, οι οργανισμοί, η αστυνομία, και οι εγκαταστάσεις δημόσιας υγείας που εμπλέκονται ενεργά σε αυτό το σχέδιο έκτακτης ανάγκης είναι σε θέση να σας εφοδιάσουν με πρόσθετες πληροφορίες.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home