Radiological Disaster Info

Wednesday, January 24, 2007

Τι πρέπει να κάνουμε εάν βρεθούμε στη περιοχή έκρηξης μιας βρόμικης βόμβας
Δεν υπάρχει άμεσος τρόπος να ξεχωρίσει το κοινό την έκρηξη μια βρόμικης βόμβας από μια συμβατική. Συμβουλεύουμε να παραμείνουν οι άνθρωποι εντός των κτιρίων ή να εισέλθουν σε αυτά και να ακούν από το ραδιόφωνο τις οδηγίες και τις εξελίξεις. Οι παρακάτω ενέργειες θα βοηθήσουν.
Απομακρυνθείτε από την άμεση περιοχή – τουλάχιστον μερικά τετράγωνα από την έκρηξη -- και πηγαίνετε σε εσωτερικό χώρο. Αυτό θα μειώσει την έκθεση σε οποιαδήποτε ραδιενεργό αερομεταφερόμενη σκόνη.
Ανοίξτε τοα τοπικό ράδιο ή τηλεοπτικά κανάλια για οδηγίες από τι σύστημα απάντηση έκτακτης ανάγκης και τις αρμόδιες για την υγειονομικές αρχές.
Εάν εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες, αφαιρέστε το ρουχισμό σας και τοποθετήστε τον σε μια σφραγισμένη πλαστική τσάντα. Το φύλαγμα του μολυσμένου ιματισμού θα επιτρέψει για τον έλεγχο της έκθεση στην ακτινοβολία.
Κάντε ένα ντους για να απομακρύνετε τη σκόνη και το ρύπο. Αυτό θα μειώσει τη συνολική έκθεση ακτινοβολίας, εάν η εκρηκτική συσκευή περιείχε ραδιενεργό υλικό.
Εάν το ραδιενεργό υλικό απελευθερώθηκε, οι τοπικές ραδιοφωνικές μεταδόσεις ειδήσεων θα συμβουλέψουν τους ανθρώπους πού να αναφερθούν για έλεγχο της ακτινοβολίας και του αίματος για να προσδιοριστεί εάν εκτέθηκαν πράγματι και ποια μέτρα θα πρέπει να πάρουν για να προστατεύσουν την υγεία τους.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home