Radiological Disaster Info

Wednesday, January 24, 2007

Πολλοί αναρωτιούνται εάν υπάρχει τρόπος να προλάβουμε μια ραδιολογική επίθεση;

Ο ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να εμποδίσουμε μια επίθεση με ραδιενεργά υλικά είναι να κρατήσουμε σε πρώτη φάση τα υλικά αυτά μακριά από τους τρομοκράτες, μέσα από την απλή και ασφαλή τοποθέτηση και φύλαξη τους. Ο έλεγχος των χώρων που παράγουν ραδιενεργά υλικά από την μια πλευρά και ο έλεγχος της ασφαλής λειτουργίας των μονάδων διαχείρισης ραδιενεργών υλικών όπως νοσοκομειακά εργαστήρια είναι κρισιμότατος στις προσπάθειες αντιμετώπισης αυτής της μορφής τρομοκρατίας.
Δεδομένων των πολύπλοκων και σοβαρών απαιτήσεων μιας ραδιολογικής επίθεσης, η βασική απαίτηση ενός εθνικού συστήματος ελέγχου και πρόληψης είναι η υιοθέτηση ενός κεντρικού ελέγχου πρόληψης. Οι κεντρικά ελεγχόμενες λειτουργίες αυξάνουν την αποτελεσματικότητα απάντησης στο πρόβλημα με τη σύνδεση δραστηριοτήτων και εμπειρογνωμόνων σε εθνικό και σε Κοινοτικό επίπεδο. Ένα τέτοιο σύστημα θα είχε εξαιρετικές ικανότητες λόγω των ικανοτήτων και ειδικών γνώσεων που θα υπάρχουν. Οι κεντρικές υπηρεσίες θα μπορούν να αναλύουν καταστάσεις και να προτείνουν δράσεις δρώντας προληπτικά και εκτιμώντας κάθε φορά το πρόβλημα δημιουργίας που δημιουργείται η πρόκειται να δημιουργηθεί.
Η συνεχής ενημέρωση των πολιτών πάνω στους τρόπους εκδήλωσης μια τέτοιας επίθεσης είναι θέμα ανάγκης. Τονίζεται με έμφαση ότι η καλύτερη προφύλαξη αυτή την στιγμή είναι η εμπόδιση της διάδοσης των πυρηνικών υλικών και η ανάπτυξη ασφαλών και ελεγχόμενων μεθόδων επεξεργασίας τους. Έρευνα πάνω στους τρόπους εμφάνισης τρομοκρατικών ενεργειών σε δημόσιους χώρους όπως Νοσοκομεία και η δυνατότητα πρόληψης τους είναι αποφασιστικής σημασίας

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home