Radiological Disaster Info

Friday, January 5, 2007

Τρόποι βοήθειας της οικογένειας σε τρομοκρατικό γεγονός


Πώς μπορεί να βοηθηθεί μια οικογένεια στη προετοιμασία της να αντιμετωπίσει ένα τρομοκρατικό γεγονός ή άλλη καταστροφή;

Θα πρέπει να έχει αναπτυχθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο χώρο της οικογένειας η της εργασίας. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να συναντηθείτε με την οικογένεια ή με τους συναδέλφους σας και να προετοιμαστείτε για μια καταστροφή προτού αυτή εμφανιστεί. Για να καταλήξετε σε χρήσιμα συμπεράσματα και ενέργειες θα πρέπει:
Να συζητήσετε τους τύπους καταστροφών που είναι πιθανότερο να συμβούν. Να εξηγήσετε τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση.
Να μάθετε τους αριθμούς των τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης. Να διδάξετε στα παιδιά σας πώς και πότε να καλέσετε σας η τις τοπικές αρχές έκτακτης ανάγκης η τις ιατρικές υπηρεσίες.
Να έχετε πυροσβεστήρες σε ετοιμότητα και να ξέρετε πώς να τους χρησιμοποιήσετε κατάλληλα.
Καθορίστε τις καλύτερες διαδρομές διαφυγής από το κτίριο σας, το σπίτι σας ή το γραφείο σας. Βρείτε δύο τρόπους εξόδου από κάθε δωμάτιο. Βρείτε τα ασφαλή σημεία στο κτίριο σας, στο σπίτι σας ή στο γραφείο σας για κάθε τύπο καταστροφής.
Συγκεντρώστε τις εξαρτήσεις των προμηθειών καταστροφής. Αποθηκεύστε τις προμήθειές σας έκτακτης ανάγκης.
Έχετε ένα ραδιόφωνο με μπαταρίες σε ετοιμότητα με τις πρόσθετες μπαταρίες. Προσδιορίστε τις αρχές έκτακτης ανάγκης σας στη τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Να γνωρίζετε πώς και πότε να κλείσετε την ύδρευση, το αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σας από τους κύριους διακόπτες. Εάν απαιτούνται εργαλεία για να αποσυνδεθούν αυτές οι συνδέσεις, να τα έχετε κοντά σας.
Επιλέξτε δύο θέσεις για την οικογένειά σας που θα συναντηθείτε εάν χωρίσετε κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής
Εάν είστε έξω από το σπίτι σας σε περίπτωση ξαφνικής έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιά η ευρίσκεστε έξω από τη γειτονιά σας και δεν μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας να χρησιμοποιήσετε μια "οικογενειακή επαφή"
Ζητείστε από κάποιον έκτος της περιοχής που ζείτε να είναι η "οικογενειακή επαφή σας". Μετά από μια καταστροφή, είναι συχνά ευκολότερο να κάνει κάνεις τηλεφωνήματα μεγάλης απόστασης.
Αυτή η επιλεγμένη επαφή θα πρέπει να ζει αρκετά μακριά ώστε να είναι απίθανο να έχει επηρεαστεί άμεσα από το ίδιο γεγονός όπως εσείς. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα είναι η επαφή σας.
Σιγουρευτείτε ότι όλα τα οικογενειακά μέλη γνωρίζουν τους αριθμούς τηλεφώνου της επαφής σας ή και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα παιδιά σας πρέπει να έχουν αυτούς τους αριθμούς στο σχολείο και οι αριθμοί πρέπει να είναι στον εργασιακό σας χώρο.
Μετά από μια καταστροφή, τα οικογενειακά μέλη πρέπει να γνωρίζουν πως καλείται η επαφή και να τους πείτε που βρίσκεται.
Σχέδιο ενεργειών σε περίπτωση εκκένωσης. Ξέρετε τα σχέδια σχολικής έκτακτης ανάγκης των παιδιών σας.
Αποφασίστε πώς να φροντίσετε τα κατοικίδια ζώα σας.
Συναντηθείτε με τους γείτονες για να αναπτύξετε ένα σχέδιο γειτονιάς.
Ασκηθείτε και συντηρείστε το σχέδιό σας.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home