Radiological Disaster Info

Friday, January 5, 2007

Ενημέρωση πάνω στη χρησιμοποίηση ΝΡΒΧ όπλων

Εάν υπάρχει υπό εξέλιξη τρομοκρατική επίθεση αποτελεί σημαντική πληροφορία η χρησιμοποίηση κάποιου όπλου εκ μέρους των τρομοκρατών (Χημικού, Ραδιολογικού ή βιολογικού); Στην περιπτωση αυτη θα ενημερώσουν οι Αρχές πάνω στη χρησιμοποίηση τέτοιων όπλων;

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και σε μεγάλο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, τα τοπικά τμήματα Υγείας θα πρέπει να ενημερώσουν το κοινό για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν. Κάθε παράγοντας που έχει χρησιμοποιηθεί χρειάζεται συγκεκριμένες ενέργειες (προσωπικό, εξοπλισμός, πόροι) και συνεπώς πλάνο αντιμετώπισης του.
Μόλις οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση, οι παράγοντες που χρησιμοποιήθηκαν και η κατάσταση που διαμορφώθηκε γίνουν κατανοητοί, οι υπεύθυνοι θα δώσουν πληροφορίες μέσα από τα δελτία ειδήσεων, συγκεκριμένα θα μεταφέρουν πληροφορίες και θα δώσουν οδηγίες στο κοινό.
Πρόσθετες ειδησεογραφικές εκπομπές θα δώσουν ακριβέστερες πληροφορίες στο κοινό. Σε μια πραγματική καταστροφή, τίθεται σε εφαρμογή ένα σύστημα ραδιοφωνικής μετάδοσης των ειδήσεων έκτακτης ανάγκης με το οποίο δίνονται οδηγίες στους πολίτες.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home