Radiological Disaster Info

Friday, January 5, 2007

Διασφάλιση καθαρής τροφοδοσίας νερού.

Πως μπορώ να σιγουρευτώ ότι έχω καθαρή τροφοδοσία νερού και πώς μπορεί να γίνει αυτό

Μετά από ένα πυρηνικό γεγονός, οι δημόσιες παροχές νερού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια. Εντούτοις, εάν οι δημόσιες εγκαταστάσεις έχουν χαλάσει μπορεί να μην είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν μια περιοχή με νερό.
Για να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι θα πρέπει να:
Έχετε αποθηκεύσει 10 λίτρα νερού ανά άτομο ανά ημέρα - τα 2/4 για κατανάλωση, 2 /4 για προετοιμασία φαγητού.
Έχετε κρατήσει ποσότητα νερού τουλάχιστον για τρεις μέρες ανά άτομο για : κατανάλωση, προετοιμασία τροφίμων και υγιεινή. Ένα συνηθισμένο ενεργό άτομο πρέπει να πίνει τουλάχιστον 3 λίτρα νερού / υγρών καθημερινά. Zεστό περιβάλλον και έντονη σωματική άσκηση μπορούν να διπλασιάσουν τις ανάγκες για νερό. Τα παιδιά, οι μητέρες που θηλάζουν και οι άρρωστοι άνθρωποι θα χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα.
Έχετε αποθηκεύσει νερό σε πλαστικά κιβώτια. Να αποφύγετε τις συσκευασίες που μπορεί να αποσυντεθούν ή να σπάσουν, όπως χαρτοκιβώτια γάλακτος ή μπουκάλια από γυαλί.
Πάρτε κάθε προφύλαξη για να αποφύγετε την μόλυνση του αποθηκευμένου νερού από τα σωματίδια της ραδιενεργούς τέφρας. Οποιοδήποτε νερό που μεταφέρεται σε ένα καταφύγιο από κάποιο εξωτερικό χώρο θα πρέπει να εξετάζεται για μόλυνση. Εάν η μόλυνση είναι ορατή ή ανιχνεύσιμη, σκουπίστε το εξωτερικό όλων των συσκευασιών.
Οι μη μολυσμένες παροχές νερού πρέπει να χρησιμοποιούνται πρώτες. Οι μολυσμένες προμήθειες νερού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Μην αποθαρρύνετε κανένα από την κατανάλωση νερού φοβούμενοι ενδεχόμενη μόλυνση

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home