Radiological Disaster Info

Friday, January 5, 2007

Τι είναι συσκευασία καταστροφής (Disaster Kit);

Τι είναι συσκευασία καταστροφής (Disaster Kit) και τι θα πρέπει να υπάρχει σε αυτήν;

Μια συσκευασία καταστροφής περιέχει τα αντικείμενα εκείνα που μπορεί να είναι χρήσιμα και θα βοηθήσουν κάποιον να αντέξει, ο οποίος είναι περιορισμένος στο σπίτι του ή κατά την διάρκεια εκκένωσης της περιοχής του. Επτά βασικά συστατικά συστήνονται για μια συσκευασία καταστροφής. Αυτά είναι: νερό, τρόφιμα, είδη πρώτων βοηθειών, ρουχισμός και κλινοσκεπάσματα, προμήθειες και εργαλεία έκτακτης ανάγκης όπως και ειδικά αντικείμενα. Μπορείτε ήδη να έχετε τα αντικείμενα αυτά στο σπίτι σας ή στον εργασιακό σας χώρο.
Θα πρέπει να κρατάτε τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε πιθανότατα κατά τη διάρκεια μιας εκκένωσης σε μια συσκευασία που μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε, όπως ένα μεγάλο καλυμμένο κιβώτιο απορριμμάτων, μια βαλίτσα κατασκήνωσης ή μια τσάντα εκστρατείας.
Θα πρέπει να έχετε αποθηκεύσει την συσκευασία αυτή σε μια κατάλληλη θέση, που να είναι γνωστή σε όλα τα μέλη της οικογένειας.
Καλό θα είναι να έχετε στο αυτοκίνητο σας ένα μικρότερο σύνολο της συσκευασίας αυτής. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε επίσης μια ειδική συσκευασία καταστροφής για το κατοικίδιο ζώο σας.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home