Radiological Disaster Info

Sunday, January 7, 2007

Εάν υπάρχει ένα καταστροφικό γεγονός, τι θα πρέπει να γίνει με τα κατοικίδια ζώα ενός σπιτιού;

Στην περίπτωση ενός καταστροφικού γεγονότος η τακτοποίηση των κατοικίδιων ζώων ενός σπιτιού είναι πολύ σημαντική παράμετρος απάντησης. Θα πρέπει να υπάρχει λοιπόν να αποτελέσει τμήμα του οικιακού προγραμματισμού σε περίπτωση καταστροφής. Συγκεκριμένα θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι:
τα κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπονται στα δημόσια καταφύγια έκτακτης ανάγκης για λόγους υγείας και χώρου. Τα περισσότερα κράτη επιτρέπουν εκπαιδευμένα σκυλιά οδηγών για τα πρόσωπα με ειδικές ανάγκες να μείνουν στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.
εάν είναι αναγκαία η εκκένωση του σπιτιού είναι προτιμότερο να κατευθυνθούμε σε σπίτι φίλων ή συγγενή ή σε κάποιο ξενοδοχείο που επιτρέπει ζώα. Είναι καλύτερο να παίρνουμε μαζί μας τα κατοικίδια ζώα που έχουμε. Θα πρέπει να υπάρχει στο σχεδιασμό πρόβλεψη ως προς το που μπορεί να μείνουν η εάν πρέπει να τα αφήσουμε πίσω. Τα κατοικίδια ζώα μπορούν να μην επιζήσουν εάν τα αφήσουμε πίσω.
εάν όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε τα κατοικίδια ζώα πίσω, θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχει διασφαλιστεί η φροντίδα τους.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home