Radiological Disaster Info

Sunday, January 7, 2007

Ποιο είδος ανεφοδιασμού τροφίμων θα πρέπει να έχω διαθέσιμο στην περίπτωση τρομοκρατικού γεγονότος;

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να υπάρξει ένας ανεφοδιασμός των τροφίμων σε ετοιμότητα διάρκειας δύο εβδομάδων. Ο ευκολότερος τρόπος να αναπτυχθεί ένα δεκαπενθήμερο απόθεμα είναι να αυξηθεί το ποσό βασικών τροφίμων που κρατάτε κανονικά στα ράφια σας.
Εάν η δραστηριότητα μειωθεί, οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να επιζήσουν με τη μισή συνηθισμένη εισαγωγή τροφίμων τους για μια εκτεταμένη περίοδο ή ακόμα και να περάσουν χωρίς τρόφιμα για πολλές ημέρες.
Τα τρόφιμα, αντίθετα από το νερό, μπορούν να διανεμηθούν ακίνδυνα, εκτός από τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες.
Εάν η παροχή νερού είναι περιορισμένη, προσπαθήστε να αποφύγετε τα τρόφιμα που είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος και πρωτεϊ'νες. Μην συσσωρεύστε αλμυρά τρόφιμα, δεδομένου ότι θα σας καταστησουν διψασμένους.
Ιδιαίτερη προσοχή:
Προσπαθήστε να περιλαμβάνετε τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας και διατροφής.
Τα καλύτερα τρόφιμα για να περιληφθούν είναι αυτά που δεν απαιτούν καθόλου ψύξη, προετοιμασία ή μαγείρεμα. Αποθέματα τρόφιμων που συνδέονται με ειδικές διατροφές και τις αλλεργίες.
Οι θηλάζουσες μητέρες μπορεί να χρειαστούν υγρές τροφές, σε περίπτωση που είναι ανίκανες να θηλάσουν.
Μην ξεχάστε τρόφιμα για τα κατοικίδια ζώα σας.
Συμβουλές αποθήκευσης:
Κρατήστε τα τρόφιμα σε ένα ξηρό, δροσερό σημείο – μια σκοτεινή περιοχή εάν είναι δυνατόν.
Κρατήστε πάντα τα τρόφιμα καλυμμένα. Ανοικτά κιβώτια ή δοχεία τροφίμων προσεκτικά έτσι ώστε μπορείτε να τους κλείσετε στενά μετά από κάθε χρήση. αδειάστε ανοιγμένες συσκευασίες ζάχαρης, ξηρούς καρπούς και καρύδια σε αεροστεγή δοχεία για να τα προστατεύσετε από τα παράσιτα.
Επιθεωρήστε όλα τα τρόφιμα για σημάδια επιδείνωσης πριν από τη χρήση. Τρόφιμα χρήσης προτού να πάνε κακά, και να αντικαταστήσουν με τις φρέσκες προμήθειες, την ημερομηνία με το μελάνι ή το δείκτη. Βάλτε τα νέα αντικείμενα στο πίσω μέρος της περιοχής αποθήκευσης και τα παλαιότερα μπροστά.
Συμβουλές διατροφής:
Τρώτε τουλάχιστον ένα ισορροπημένο γεύμα κάθε ημέρα. Κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά μια καταστροφή, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί η δύναμη σας. Θα πρέπει να πάρετε αρκετές θερμίδες για να σας επιτραπεί να κάνετε οποιαδήποτε απαραίτητη εργασία.
Πίνετε αρκετά υγρά για να επιτρέψετε στο σώμα σας να λειτουργήσει κατάλληλα.
Περιλαμβάνετε βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πρωτεϊνικά συμπληρώματα, στο απόθεμά σας για να βεβαιώσετε επαρκή διατροφή.
Ζωή του προϊόντος στο ράφι των κοινών τροφίμων:
Χρησιμοποιήστε αυτά τα τρόφιμα μέσα σε 6 μήνες: Κονιοποιημένο γάλα (σε κουτιά), ξηροί καρποί (σε μεταλλικά κιβώτια), ξηρά, τραγανά κρακερ (σε κιβώτια μετάλλων), πατάτες.
Χρησιμοποιήστε αυτά τα τρόφιμα μέσα σε ένα έτος: Κονσερβοποιημένες συμπυκνωμένο κρέας και φυτικές σούπες, κονσερβοποιημένα φρούτα, χυμοί και λαχανικά φρούτων, έτοιμα για κατανάλωση δημητριακά και άψητα στιγμιαία δημητριακά (στα εμπορευματοκιβώτια μετάλλων), βούτυρο φιστικιών, ζελατίνα, σκληρή καραμέλα και κονσερβοποιημένα καρύδια, βιταμίνη C,
Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν κατά τρόπο αόριστο (σε κατάλληλα κιβώτια και συνθήκες): Σίτος, φυτικά έλαια, ξηρό καλαμπόκι, μπεικινγκ παουντερ, στιγμιαίος καφές, τσάι και κακάο, αλατισμένο, άσπρο ρύζι, προϊόντα σούπας, ξηρά ζυμαρικά,
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος:
Τα παγωμένα ή κατεψυγμένα τρόφιμα που θερμαίνονται επάνω από 40 βαθμούς fahrenheit για περισσότερο από δύο ώρες δεν είναι ασφαλή να φαγωθούν. Τα παγωμένα τρόφιμα που ξεπαγώνουν εντελώς και θερμαίνονται σε θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς κελσιου πρέπει να μαγειρευτούν και να φαγωθούν αμέσως ή να απορριφθούν. Αφού μαγειρευτούν, τα αντικείμενα μπορούν να ψυχθούν η κονσερβοποιηθούν.
Τα τρόφιμα σε έναν ψυκτήρα χωρίς ισχύ μπορούν να μείνουν παγωμένα για μια έως τρεις ημέρες εάν η πόρτα παραμένει κλειστή, ο ψυκτήρας είναι σχεδόν πλήρης, η εξωτερική θερμοκρασία είναι μέτρια και ο ψυκτήρας είναι μεγάλος και καλά μονωμένος.
Μαγείρεμα μετά από μια διακοπή ρεύματος:
Μην χρησιμοποιήστε ποτέ ξυλάνθρακα, σχάρες αερίου ή σόμπες κατασκήνωσης που χρησιμοποιούν βενζίνη ή στερεά καύσιμα στο εσωτερικό. Κινδυνεύετε τόσο από ασφυξία από το μονοξείδιο άνθρακα όσο και από την πιθανότητα μια καταστρεπτικής πυρκαγιάς.
Το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το εσωτερικό μαγείρεμα στις ξύλινες σόμπες ή στις εστίες εάν οι σωλήνες των καπνοδόχων και των σομπών είναι άθικτοι.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home