Radiological Disaster Info

Sunday, January 7, 2007

Τι σημαίνει εκκένωση

Σε μια έκτακτη ανάγκη "εκκένωση" σημαίνει η φυγή ή αναχώρηση από μια θέση ή μια περιοχή, σαν προληπτικό προστατευτικό μέτρο. Τοπικές η κρατικές Αρχές μπορεί να αποφασίσουν πάνω στην εκκένωση μιας περιοχής για προστασία του πληθυσμού όταν αυτός απειλείται σε καταστροφή. Όταν η απόφαση παρθεί θα εκδοθεί εντολή εκκένωσης. Με αυτή την διαταγή θα ενημερωθούν οι πολίτες πότε θα πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους ή την περιοχή τους.
Οι εκκένωσης είναι πιο συνηθισμένο από ότι πιστεύεται. Εκατοντάδες φορές κάθε χρόνο, ατυχήματα απελευθερώνουν επικίνδυνες ουσίες, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να αφήσουν τα σπίτια τους. Όταν η εκκένωση μιας κοινότητας γίνει απαραίτητη, οι τοπικοί υπεύθυνοι δίνουν πληροφορίες στο κοινό μέσω των ΜΜΕ. Σε μερικές περιστάσεις άλλες μέθοδοι προειδοποίησης, όπως σειρήνες ή τηλεφωνήματα, χρησιμοποιούνται επίσης. Οι κυβερνητικές αντιπροσωπείες, ο Ερυθρός Σταυρός και άλλες οργανώσεις που προσφέρουν ανακούφιση από την καταστροφή παρέχουν καταφύγιο και προμήθειες έκτακτης ανάγκης.
Για να προετοιμαστεί κανείς για μια έκτακτη ανάγκη, πρέπει να έχει αρκετές προμήθειες νερού, τροφίμων, ιματισμού που να διαρκούν τουλάχιστον τρεις ημέρες. Σε μια καταστροφική έκτακτη ανάγκη, πρέπει να είμαστε αυτάρκεις για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για εκκένωση εξαρτάται από την συγκεκριμένη καταστροφή. Εντούτοις, σε πολλές καταστροφές δεν επιτρέπεται στους ανθρώπους να συλλέξουν ακόμη και τις βασικά τους είδη.
Γι αυτό πρέπει να προετοιμαστείτε τώρα. Κρατήστε τα καύσιμα στο αυτοκίνητό σας εάν η εκκένωση φαίνεται πιθανή. Τα βενζινάδικα μπορούν να κλείσουν κατά τη διάρκεια των έκτακτων αναγκών.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home