Radiological Disaster Info

Wednesday, January 24, 2007

Τι θα πρέπει να κάνω εάν λάβω ύποπτο υλικό από το Ταχυδρομείο;

Σε περίπτωση που παραλάβετε οποιοδήποτε ύποπτο ταχυδρομικό υλικό ειδοποιήστε τις τοπικές Αρχές και πάρτε τις ακόλουθες προφυλάξεις
Εάν δεν έχετε αγγίξει το ύποπτο στοιχείο «μην το αγγίξτε». Προειδοποιήστε τους άλλους που ευρίσκονται στην περιοχή να προσέχουν τις κινήσεις τους.
Απομακρυνθείτε από το φάκελο ή τη συσκευασία, αφήνοντας τον σε σταθερή θέση. Αφήστε το δωμάτιο, κλείστε την πόρτα και ασφαλίστε την περιοχή, έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να μπει. Κλείστε το σύστημα εξαερισμού εάν είναι δυνατόν.
Αφαιρέστε τον πιθανά μολυσμένο ιματισμό. Πλύνετε καλά τα χέρια σας, όπως και τις εκτεθειμένες επιφάνειες του σώματος σας, με σαπούνι και νερό. Ζητείστε πρόσθετες οδηγίες και βοήθεια για τους εκτεθειμένους ή ενδεχομένως εκτεθειμένους ανθρώπους.
Εάν τη στιγμή που παραλάβατε το ύποπτο υλικό ευρίσκεστε στην εργασία σας, ειδοποιείστε έναν επόπτη, ανώτερο υπάλληλο ασφάλειας. Εάν είστε στο σπίτι, ελάτε σε επαφή με την τοπικές Αστυνομικές Αρχές.
Εάν είναι δυνατόν, δημιουργήστε έναν κατάλογο προσώπων που ευρίσκονταν στο δωμάτιο ή στην περιοχή όταν αναγνωρίστηκε η ύποπτη επιστολή ή η συσκευασία. Συντάξτε έναν κατάλογο προσώπων που μπορεί να είχαν χειριστεί τη συσκευασία ή την επιστολή. Δώστε τους καταλόγους αυτούς στις τοπικές Αρχές Δημόσιας Υγείας και στις αστυνομικές αρχές.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home